Jak zlepšit výnosy (Giants Tutorials)

Návody jak hrát, nastavení hry, módu atd..
Odpovědět
Uživatelský avatar
Wales
Administrátor
Příspěvky: 554
Registrován: stř 28. pro 2016 14:57:58

Jak zlepšit výnosy (Giants Tutorials)

Příspěvek od Wales »

Obrázek
Jedná se o překlad návodu z oficiálních stránek:https://www.farming-simulator.com/newsA ... ews_id=280

Vítejte v Farming Simulator Academy! Dnes vám ukážeme, co potřebujete vědět o zlepšení výnosu. Podívejme se.

(Video již brzy!)

Typy zlepšení výnosů
Existuje několik způsobů, jak pečovat o své pole, abyste zvýšili jeho výnos. Abyste ze svých plodin získali co největší příjem, měli byste je mít na paměti.

Hnojení

Hnojení je zásadní, protože je to nejefektivnější opatření, které můžete pro zvýšení výnosu udělat. Hnojit můžete až dvakrát za cyklus plodin, ale mezi tím musí být jedna fáze růstu.

Existuje několik způsobů, jak hnojit: tekutým nebo pevným hnojivem z obchodu nebo hnojem a kejdou produkovanou vašimi zvířaty.

Spropitné! Použijte rozmetadlo na tuhé a rozprašovač na tekuté hnojivo!

Jednu fázi hnojení získáte i výsadbou ředkvičky olejné. Tuto takzvanou meziplodinu nelze sklízet, ale pěstujete nad olejnatým semenem, když je plně vyrostlé, takže zúrodňuje půdu. Poté zasadíte svou běžnou plodinu.

Odstraňování plevele

Důležité je také odstraňování plevele, který značně snižuje výnos. Když se objeví poprvé, lze jej snadno odstranit pomocí mechanického plečky. To však nefunguje s bramborami a plodinami, které jsou vysazeny v řadách. U těchto plodin se plevel odstraňuje pomocí motyky. Plevel byste měli odstranit hned – jakmile se zvětší, brzy.

Pokud vyrostly výše, potřebujete k aplikaci herbicidu dražší postřikovač. Toto funguje pro všechny plodiny. Ale mějte na paměti: I při odstraňování plevele pomocí postřikovače je samotná aplikace herbicidu spojena s malým výnosem.

Vápnění

Vápnění polí je také důležité pro zlepšení růstu rostlin. Po každých třech sklizních je nutné rozmetat vápno. Informace z pole vám řeknou, kdy je čas. Můžete to také vidět na obrazovce mapy při použití filtru složení půdy. Také vám řekne, kdy je čas orat.

Orba

Orba je nutná po sklizni okopanin, jako je kukuřice, brambory, cukrová řepa a cukrová třtina. Musíte se dostat hluboko do země, abyste se zbavili kořenů.

Spropitné! Rozdílům mezi orbou a kultivací, včetně různých nástrojů, se budeme věnovat v samostatném návodu.

Mulčování

Mulčování je nutné, když je po sklizni na poli ponecháno strniště. Než pole znovu obděláte, použijte mulčovač pro malé zlepšení výnosu.

Výborně!
Gratulujeme, nyní znáte nejdůležitější fakta o zlepšení výnosu. Nespěchejte a začněte na další lekci, až budete připraveni. Zůstaňte s Farming Simulator Academy a během okamžiku se stanete špičkovým virtuálním farmářem!
Obrázek
Odpovědět