Hnojení (Giants Tutorials)

Návody jak hrát, nastavení hry, módu atd..
Odpovědět
Uživatelský avatar
Wales
Administrátor
Příspěvky: 554
Registrován: stř 28. pro 2016 14:57:58

Hnojení (Giants Tutorials)

Příspěvek od Wales »

Obrázek
Jedná se o překlad návodu z oficiálních stránek:https://www.farming-simulator.com/newsA ... ews_id=280

Vítejte v Farming Simulator Academy! Dnes vám ukážeme, co potřebujete vědět o hnojivech. Podívejme se.

(Video již brzy!)

Jak funguje hnojení
Chcete-li získat co největší příjem z vašich plodin, měli byste hnojit alespoň jednou za cyklus plodin. Každou plodinu můžete přihnojit celkově dvakrát.

Mezi oběma aplikacemi však musí existovat fáze růstu. Například můžete přihnojit poprvé po výsevu a podruhé poté, co rostliny začnou rašit.

Kromě toho existují dvě výjimky z pravidla:

Výjimka č. 1: trávu můžete hnojit pouze jednou místo dvakrát
Výjimka č. 2: Pokud ke hnojení používáte hnůj a kejdu, můžete aktivovat dvojnásobnou aplikační dávku. Při jeho použití potřebujete k plnému oplodnění pouze jednu aplikaci. Ale musíte to udělat poloviční rychlostí.


Druhy hnojiv
Způsobů hnojení je více. V závislosti na typu hnojiva, které chcete použít, jsou zapotřebí různé stroje.

Pevné hnojivo se používá v kombinaci s rozmetadly hnojiv. Jsou to nejlevnější způsob hnojení na začátku, protože náklady na nízkopodlažní rozmetadlo vám šetří peníze ve srovnání s postřikovačem. Pevné hnojivo nakupujte buď v Bigbag Paletách nebo jednotlivých Bigbagech.
Kapalné hnojivo se používá v kombinaci s postřikovači místo rozmetadel. Nakupujte tekuté hnojivo v cisternách v sekci „palety“.
Kejdu produkují vaše krávy a prasata a skladují ji v podzemní nádrži. K výrobě kejdy jim musíte poskytnout čerstvou vodu. K hnojení pole kejdou potřebujete k traktoru připojenou nádrž na kejdu.
Hnůj produkují také vaše krávy a prasata a objeví se v hnojišti na jejich pastvině. Kromě vody musíte svým zvířatům poskytnout podestýlku ze slámy, aby si mohla obstarat hnůj. Aplikuje se pomocí rozmetadla hnoje.
Digestát je bezplatný vedlejší produkt, který získáte prodejem hnoje nebo siláže v bioplynové stanici. Můžete jej aplikovat jako hnojivo podobné kejdu pomocí cisterny na kejdu.
Meziplodiny jsou další možností, jak zúrodnit svá pole. Jednu fázi hnojení získáte výsadbou ředkvičky olejné. Tuto plodinu nelze sklízet, ale pěstujete na olejnatých semenech, když jsou plně vyrostlé, takže zúrodňuje půdu. Poté zasadíte svou běžnou plodinu.
Spropitné! Hnůj, kejda a digestát jsou nejlevnější způsoby hnojení, protože jsou vedlejšími produkty chovu zvířat a mohou vám ušetřit peníze ve srovnání s hnojivy z obchodu.

Spropitné! Některá dražší rozmetadla hnojiv mohou pro zvýšení výnosu aplikovat i vápno.

Výborně!
Gratulujeme, nyní znáte nejdůležitější fakta o hnojení. Nespěchejte a začněte na další lekci, až budete připraveni. Zůstaňte s Farming Simulator Academy a během okamžiku se stanete špičkovým virtuálním farmářem!
Obrázek
Odpovědět